Dagsprogram 2017

vilketspar_hemsida

Se och upplev spännande studiebesök på ortens företag och träffa alla nominerade pristagare!

Förmiddagen bjuder på olika intressanta studiebesök hos utvalda Piteåföretag. Boka ett säte i vår buss där du lär känna andra entreprenörer och företag. Stopp görs på utvalda platser där du bjuds på unika visningar och inblickar i andra verksamheter. Om du bara kan/önskar delta på lunchen går det bra.

Tid: 8.00 – 13.00
Pris: 195 kr exkl.moms inkl. lunch

Vi startar morgonen med att samlas kl 08.00 på Nolia Konferens, entré mot Olof Palmes Gata för en kaffe, ett kort mingel och sedan avfärd kl 08.15. Våra trevliga bussvärdar ser till att du kommer på rätt buss och följer med och guidar er genom dagen. Återsamling sker ca 11.15 på Nolia Konferens där vi intar en gemensam lunch på Restaurang 2 Kök samtidigt som vi får lyssna på intervjuer med samtliga nominerade till årets priser.

Spår 1:
Vi startar denna  busstur med ett besök hos Swerea SICOMP som är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom materialområdet polymera fiberkompositer. Här får vi en liten, men spännande inblick i deras verksamhet där de har byggt upp kompetens och resurser för att möta industrins behov, allt från provning till avancerade processimuleringar och beräkningar. Därefter travar vi över till grannen ABB som i år firar 50 år i Öjebyn som har lovat oss en visning av deras annars hemliga lokaler. Turen avslutas med besök på Piteå Science Park där vd Helena Karlberg berättar om utvecklingen av Universitetsområdet som är den nya stadsdelen i Piteå. Vi får en visning av området – universitetet, den nybyggda Solcellsparken och Studio Acusticum med skandinaviens största orgel.

Spår 2:
Vi börjar turen med att åka ut till Haraholmen och tittar lite närmare på Sunpine. Där är det dags att fördjupa våra kunskaper inom alternativa bränslen och få höra mer om vad man kan göra av tallolja, här får vi också se och komma deras verksamhet lite närmare. Talloljan kommer bland annat från Smurfit Kappa Piteå, som är vårt nästa stopp under turen. Här får vi en spännande rundvandring, där vi följer vedråvarans väg genom fabrikens produktionsprocess till att den blivit ett färdigt papper. Vi får insikt i fabrikens hållbarhetstänk där produktionen grundar sig på många olika cirkulära flöden, exempelvis kemikalieåtervinning och förbränning avfall som energikälla.

 

 

Arrangörer

Partners

Guld 2017

Silver 2017

Brons 2017

Design 2017

Media 2017

Visuell 2017