Årets Nomineringar – 2017

allanominerade

Och de nominerade är…

Totalt delas sju olika priser ut. Bakom varje pris står en samarbetspartner eller en arrangör som utses av arrangörsgruppen. Vinnarna koras av sju olika jurygrupper där arrangörsgruppen har valt en juryordförande för varje pris. Samtliga företag i Piteå näringsliv kan bli nominerade och vinnare om de överensstämmer med de uppsatta kriterierna.

Årets nya entreprenör

Tim Marklund, Norrlands industri & konsult AB
Tim har visat på drivkraft utöver det vanliga under de senaste åren. Efter en nära döden upplevelse år 2013 har han idag ett blomstrande företag med ett 10-tal anställda. Tim visar på sant entreprenörskap och en oerhörd vilja, genom sitt sätt att motivera både sig själv och andra.

Helen och Torbjörn Forsberg, Jössgården Sjulsmark
Med finess har paret Forsberg byggt upp en livfull oas i Sjulsmark. Jössgården är en inspirerande plats som ger vår landsbygd liv och stolthet. Deras varma värdskap har  redan glatt många besökare. De visar på god samarbetsförmåga och ett hållbart sätt att driva affärsverksamhet på den norrbottniska landsbygden.

Marie Tuvesson, Beats dansstudio
Marie Tuvesson som driver Beats Dans Studio arbetar med nya former för möten genom dans. Hon bryter mönster och inspirerar. Hon arbetar för att hitta nya vägar inom dans och att bryta gamla strukturer och hierarkier inom konstformen. Den här dansstudion är bortom mission och vision, på Beats Dans studio drivs av ren passion.

Årets Företagare

Maria Lundberg, PetFood
Maria har genom sitt engagemang visat att det inte bara är möjligt utan också lönsamt att bedriva en grossistverksamhet i norra Sverige. Hon har genom stark innovationskraft och en prioritering av sälj klarat att omstrukturera sin affärsplan anpassad för en modern marknad. Hennes brinnande intresse för hennes kunder, husdjur, smittar av sig på omgivningen och gör henne till en fantastisk företrädare för Piteås företagare.

Niclas Wikström, OhMy
En ledare som är självaste idealet inom företagsinspiratörer i Sverige. Niclas imponerad resa har gått från att prata strunt, till att driva en kreativ och innovativ byrå på 85 anställda. Han lägger även stor vikt på att utmana sin personal till en bättre hälsa, och att uppmuntrar till att utforska sina egna idéer.

Anders Berglund, Fortlax
Anders har kombinerat tre starka affärsstrategier för att bygga ett starkt bolag för framtiden. Genom en analys av Piteås fördelar, en god omvärldsanalys och ett starkt fokus på sälj har Anders välkomnat starka internationella varumärken till Piteå. Han har också visat ett starkt och gott ledarskap genom att påverka förutsättningarna för sin branschs utveckling genom ett gediget lobbyarbete. Hans kreativitet är en förebild för oss andra.

Årets Varumärke

Pite Summer Games, Kjell-Anders Johansson
Kanske har fotbollsvärldens nästa Marta och Ronaldo redan har satt sina fotavtryck på Piteås gröna gräsytor. Om, och när det blir känt, kommer de kanske att berätta om den där speciella frisparken under midnattssolen i Piteå. Pite Summer Games är ett varumärke fulladdat med både värdskap och vänskap. Ända sedan starten har de, år efter år, konsekvent och kompromisslöst levererat en organisatoriskt fulländad megafest som lockar glada barn, ungdomar och fotbollsälskare från hela världen till Piteå.

Lundqvist Trävaru AB, Jens Lundqvist
”Flexibla, norrländska i sin kundservice och deras virke är kanon”. Så låter det när kunderna recenserar Lundqvist Trävaru på internet. Det som började med ett möbelsnickeri åt försvaret 1936 är idag lika mycket en innovations- som träfabrik. Ett företag som vågar gå före med moderna lösningar och djärv kommunikation som gett dem medialt genomslag. Samtidigt som de visar goda försäljningssiffror har de både glädje och ork att förstå värdet av att utveckla ett starkt och framgångsrikt arbetsgivarvarumärke.

Kust Hotell & Spa, Roland & Christina Skoog
Det var inte bara ett hotell som plötsligt reste sig och gav Piteå en helt ny skyline. Det var ett ”lovebrand” som byggdes upp från grunden och blev en snackis i såväl Sverige som norden. En viktig del av framgången ligger i det omsorgsfulla varumärkesarbetet. Det handlade om Kicki, Tage och Roland. Det var historien om familjen Skoog. Det var de genuina berättelserna och det egna, djärva formspråket som omsorgsfullt mejslades fram och tilläts ta plats. Kust Hotell & Spa har bara funnits i drygt ett år men är redan älskat och känt i hela regionen vilket inte minst syns i alla välförtjänta nomineringar och priser som mer eller mindre regnat över dem.

Årets Småföretagare

Jens Andersson, Audio Video
Ett företag som har lyckats trots att man är verksam på en marknad som ständigt förändras och där hård konkurrens råder. Med personlig service, och genom att erbjuda det där ”lilla extra” lyckas Audio Video behålla gamla och attrahera nya kunder.

Ulf Åberg, Piteå Golf AB
Med det personliga handlaget och en förmåga att få sina kunder att känna sig hemma, oavsett om det gäller barnaktiviteter, fadderrundor, konferenser, dagens lunch eller boende. Ett företag med näsa för affärer likväl nya verksamhetsområden. Tack Piteå Golf för padelbanorna!

Tomas Lindbäck, Västra kajen
När ordet ”värdskap” får en helt ny innebörd. När engagemang, närhet och värme ligger nära för att beskriva kundupplevelsen. När du känner historiens vingslag och möts av underbar fingertoppskänsla bland personalen, veva ner stödbenen, du har nått västra kajen.

Årets nya innovativa besöksanledning

Jan Lindbäck, Marine Group
Inköp av ny isbrytare polar Explorer och 4800 resenärer från hela världen som från Kalix (där isbrytaren ligger) bröt is och badade isvak förra vintern. Jobbar på i det tysta och gör ett fantastiskt jobb och sätter Norrbotten på kartan vintertid. Marine group ägare av polar Explorer samt arctic Explorer som i vinter även kommer köra isbrytarturer i Piteå. 10 000 bokningar till dags dato (båda fartygen). Förtjänar medalj för att vid sidan om sin ordinarie rederiverksamhet satsa stort på turismen tillsammans med lokala och internationella samarbetspartners.

Roland och Christina Skoog, Kust Hotel & Spa
20 juli 2016 slog Christina och Roland Skoog upp portarna till Piteås och Norrlands nya designhotell. Hotellet med dess restaurang har blivit en ny mötesplats för såväl pitebor som tillresande turister, affärsresenärer och konfererande. För att ha vågat satsa på ett koncept som både innefattar historia och design men främst för att ha bidragit till ökat inresande till Piteå för såväl shopping som möten. Kust Hotell och Spa har även bidragit till att sätta Piteå ännu mer på kartan som ort och lockat en ny målgrupp som tidigare åkte till våra grannstäder. Gästerna får vid besök på Kust Hotell och Spa även en upptäcktsresa längs Piteälven – från fjällen i norr till hav och skärgård!

Hansi Gelter, Guide Natura
Hansi Gelter har länge och envetet jobbat med att utveckla Piteå skärgård, och har det senaste året tagit fram nya unika produkter för den internationella marknaden där ”Simma med sälar” utmärker sig och har dragit till sig uppmärksamhet hos resesäljare, WWF och Ekoturismföreningen. Guide Natura har även tagit fram flera norrskensprodukter där norrskenspaddling ”Night Sky kayaking” och Norrskenslångfärdsskridsko ”Skating by Night” utmärker sig som unika produkter för Piteå med stor potential för den utländska marknaden. Vintertid har Guide Natura tagit fram viltspårning med snöskor, skärgårdsvandring och norrskensvandring med snöskor och skiljer sig därmed från andra snöskoprodukter, speciellt med sin specialkompetens inom naturkunskap och friluftsliv. Guide Natura har dessutom investerat i en ny turbåt för Piteå och erbjuder förutom billig turtrafik till skärgården, båttransfer till skärgårdshyrstugor, även unika upplevelser såsom ”Labyrintsafari”, ”Sälsafari” och företagsevent tillsammans med Järnspisen.

Årets Ledare

Här finns ingen motivering utan det är en lång process. Alla nominerade har också fått information om bedömningsprocessen innan den påbörjades. De nominerade är:

Daniel Fåhraeus, Pite Energi
Christina Skoog, Skoogs Fastigheter
Anders Hallberg, Tromb

Bedömningsprocessen har sett ut som så att:
1. Arrangörsgruppen för galan har satt upp ett antal kriterier och lämnat över dessa till juryn.
2. En jury är sammansatt på en blandning mellan privat och offentlig sektor i kombination med föreningsliv och fackliga organisationer samt män och kvinnor. Allt för att få flera olika synsätt och flera olika åsikter. Juryn har bestått av:
3. Allmänheten har, via galans webbplats, fått nominera möjliga kandidater till detta pris 4. Juryn har tillsammans tagit fram tretton frågeställningar som rör ledarskapet till de nominerade. Dvs. hur den nominerade faktiskt arbetar med detta samt värderingar, synsätt och resultat. Alla nominerade har, via video, fått svara på exakt samma frågeställningar.
5. Juryn har också tillsammans tagit fram tio andra frågeställningar som rör den nominerades ledarskap till två av alla de nominerades direkt underställda som de haft underställda i minst två år. Alla underställda har, också via video, fått svara på exakt samma frågeställningar.
6. Alla jurymedlemmar har sedan individuellt sett igenom alla videosvar från de nominerade och dess underställa och därefter, utan att se varandras röster, individuellt och konfidentiellt, fått rösta och ge 10, 8, 6, 4 & 2 poäng till de som jurymedlemmen ansett bäst fyllt kriterierna.
7. Rösterna har summerats och de tre med flest röster från juryn är de tre personer som idag står som nominerade.

 

Arrangörer

Partners

Guld 2018

Silver 2018

Brons 2018

Design 2018

Media 2018

Visuell 2018